NEWS

coming schedule 2024

20181101

Over mij


三 好 百 合 子http://hanga-land.blogspot.com/
MIYOSHI, YURIKOhttp://kami-gatari.blogspot.com/

1962 Geboren te Osaka, Japan
1985 Bachelor in de kunst bij Tokyo Zokei University of Art & Design (JP)
1989 Doctorandus in de kunst bij Musashino Art University (JP)
1989, 1991 Aanmoedigingsprijs van Shunyo-kai (JP)
1990 1e Prijs van Shunyo-kai (JP)
1991-1994 lid van Shunyo-kai (JP)
1992-2007 lid van Japan Print Association (JP)
1993-2009
lid van Printsaurus International Print Exchange Association (JP)
1994 Beurs voor Kunstenaars van het Bureau voor Culturele Zaken van Japan; studie over photo-etching in JP
2008-2009 Beurs voor Kunstenaars van het Bureau voor Culturele Zaken van Japan; studie in NL en DE
1992- lid van de Japan Artists Association
2003-



2022
Werkbasis in Nederland en verdere uitbreiding van haar grafiek netwerk in Japan en Europa.
Nu als freelance kunstenares, die vele keren heen en weer reist tussen Japan en Europa, introduceert ze de Japanse cultuur via haar demonstraties, workshops en lezingen.

Vanaf 1985 exposeert zij haar prenten in solo-en groepstentoonstellingen in Japan en in het buitenland. Solotentoonstellingen zijn te Tokyo, Kamakura, Nagoya, Yamanashi en Hamamatsu in JP, te Antwerp in BE, te Dordrecht in the NL, enz. Haar prenten bevinden zich in privé collecties en ook in publieke collecties, zoals het British Museum (Londen, UK), Lithuanian Art Museum (Vilnius, Litouwen), Art Gallery of Kaliningrad (Rusland), Gallery of the Municipal Museum of Art (Györ, Hongarije), enz.

Als lid van Printsaurus heeft zij een aantal internationale prentuitwisselings-projecten georganiseerd samen met andere kunstenaars en nam deel aan diverse Internationale Grafiektentoonstellingen, zoals in Japan, Korea, België, Nederland, Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Litouwen, Estland, Rusland en Portugal.

In 2002 begeleidde zij Ad Stijnman, die graficus en ook onderzoeker van de geschiedenis van de grafiek is, voor zijn onderzoek van de etsen van Aôdô Denzen in het Sukagawa Stadsmuseum in Fukushima. Startte het Onderzoeksproject "Prenten in diepdruk, de relatie tussen Japan en Europa".

Ze is een graficus (etser) pur sang. Ze maakt unieke kopie-etsen, een techniek ontwikkeld door haarzelf, met gebruikmaking van van afbeeldingen van kaarten en muziek als elementen op koperplaten. Zij maakt bijzonder verfijnd werk waarin verschillende thema’s naar voren komen: reizen, muziekinstrumenten, landkaarten, herinneringen. Zij smeedt verschillende beeldgegevens samen tot een nieuw beeld. Sinds 2002 ontstaat in haar Land-Series op deze manier een nieuwe werkelijkheid van Japan, Nederland en ander landen, het Hollandse landschap bekeken door Japanse ogen en vertaald in prachtige kleurenetsen.

Haar specialiteiten zijn vooral de etstechniek op Japans papier, maar ook combinaties van grafiek en keramiek, japanse houtsneden, papiermaken, inclusief materialen en historische informatie. Sinds 2003 is haar werkbasis in Nederland en als freelance kunstenaar introduceert ze eenvoudige maar ook onbekende grafische technieken en japanse papieren door middel van haar lezingen, demonstraties, en workshops op verschillende locaties. Yuriko's workshops zijn erg populair. Ze geeft ze in het Nederlands en Engels, gemengd met japanse uitdrukkingen.

In Gouda kunt u werk van Yuriko vinden bij Galerie De Hollandsche Maagd.
De Drukkerswerkplaats in de openbare bibliotheek Gouda, dat zij speciaal maakte voor het boek 'De Steken', geschreven door Sasja Janssen in 2014.

-------- Galerie Iroha Newsletter March 2011- Solo-exposition Yuriko Miyoshi
https://www.galerie-iroha.nl/newsletter-1/back-numbers/