NEWS

coming schedule 2024

20201110

Printing Workshop

Printing Workshops by Yuriko Miyoshi will be organized on November/December 2020

DRUKWORKSHOP zelf je wenskaart drukken
木版画 Japanse houtsnede met Baren + 銅版画 ets met Pastamachine

Saturday 21 November 2020, 14:30-16:30 (17:30)


WANNEER?

A) 10:00-12:00 (12:30)
B) 13:00-15:00 (15:30)

You can ask for your possible date and time. We try to arrange it with another day for you.
Or should I go to your place? It can be possible if you pay the participant fee plus my trein cost.
Please contact me.

WAAR?
In het atelier van Tulip Graphics
Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater Nederlands

DEELNEMERS en PRIJS
* tot twee personen of een familie per workshop, minimaal 1 persoon
* 35 euro per persoon (Kinderen onder 12 jaar zijn welkom tegen 15 euro p.p.) 
Inclusief materiaal, Japanse en wester papieren, gebruik Japanse materialen en gereedschappen en BTW. Kom naar de workshop met je vriend of familie. Elke groep/familie kan een 福袋 Fuku-bukuro (= Japanse gelukstas.) iets leuks Japans krijgen inclusief originele kunstkaartje of notitieboek (japanse boekbinding enz.)



Dit is een introductieworkshop voor de 木版画 Moku-Hanga techniek, ook bekend als 浮世絵 Ukiyo-e, "prenten van de vlietende wereld", een vorm van houtsnede uit Japan die vanaf de jaren 1860 ook in Europa populair werd. 

Elke deelnemer krijgt een set 和紙 Washi (= japans papier) die gemaakt zijn van de vezels uit de bast van de gampibomen, van de Mitsumatastruik of van de papiermoerbei en 洋紙 Youshi (=westers papier). Met behulp van al gesneden platen proberen wij de houtsneden af te drukken. Dat doen we met sumi-inkt als zwart en kleurinkt met Yamato Nori (niet-toxische lijm) op waterbasis, paardenharen borstels en we drukken met een Baren, dit is een japans traditioneel instrument dat wordt gebruikt in plaats van een drukpers.

Ook kennismaking met ets druken. De meest bekende vorm van diepdruk waarbij we rechtstreeks in de plaat gekrast of gegraveerd wordt. We gebruiken daarvoor koper- of zinkplaten en plexiplaten. Bij het inkten zal de inkt zich in de diepte van de gekraste lijn zetten. De oppervlakte maken we vrij van inkt. Dan leggen we een vochtig drukpapier op de plaat en draaien we die door een cylinderpers. Zo krijgen we de afdruk voor onze wenskaarten. Je kiest tussen reeds gegraveerde koperen platen om te verwerken en af ​​te drukken via diepdruk met pastamachine in plaats van een etspers.


Coronaregelgeving 2020
Volgens de huidige maatregelen mogen wij maar tot 2-3 deelnemars in de workshopruimte ontvangen. We doen de workshop ook als we maar één deelnemer hebben. U kunt zich concentreren op de studie van Mokuhanga door de gereedschapen voor Japanse houtnede individueel te gebruiken.
We kunnen u vragen om de regels van het atelier te volgen om ieders gezondheid en veiligheid te bewaren. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking in.
* Vergeet niet te dragen je eigen mondkapje of koop er eentje (1 euro) bij mij.
* Breng ook uw eigen handdoek mee.


// HOW TO PARTICIPATE //
Stuur alsjeblieft uw bericht inclusief uw naam, leeftijd, adres en gsm-nummer naar Yuriko Miyoshi.

Na uw registratie ontvangt u een e-mail met de informatie voor deze workshop en een factuur met de bankrekening voor de betaling. Houd er rekening mee dat uw plaats pas gegarandeerd is nadat de betaling is voltooid. Wij vragen u om de workshopkosten zo snel mogelijk na uw registratie te betalen, of uw plaats kan worden weggegeven. Het is toegestaan iemand in uw plaats te vinden als u de betaling zelf organiseert en de organisatie hiervan op de hoogte stelt. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor communicatie met u en voor facturering, en worden niet zonder uw toestemming met derden gedeeld.

Algemene voorwaarden workshops Hanga Land 2018